Tips voor zwemmen op vakantie!

Floor van den Nieuwenhoff

vakantietips

Sta jij op het punt om op vakantie te gaan? En wil je op vakantie wel lekker aan jouw zwemconditie blijven werken? Lees dan deze zomertips, dan spring je goed voorbereid het water in..

1. Kies een vakantiebestemming uit met een zwembad, meer of zee in de buurt
Check van te voren ook even de openingstijden van het zwembad. Je hebt immers weinig zin om je zwemwork-out te doen tussen spelende kinderen en dobberende zonaanbidders. Zwem je liever in een meer? Check dan voor vertrek de watertemperatuur van het meer. Het zou zonde zijn als het meer dat je voor ogen hebt een ijskoud gletsjermeer blijkt te zijn en je wetsuit nog thuis ligt.

2. Ga voor een lekkere ochtendtraining!
Hoe heerlijk is het om gelijk vanuit je (lucht)bed het water in te duiken? Bijkomend voordeel van een ochtendtraining is dat het nog lekker rustig en koel is. En als je 's ochtends al hebt gesport heb je 's middags zeker wel dat ijsje verdiend. 😉

3. Neem een badmuts mee
Ga je naar Italië, Frankrijk of Spanje? Neem dan een badmuts mee. In veel zwembaden is dit namelijk verplicht. Vergeet je slippers of waterschoentjes ook niet als je naar een kiezelstenenstrand gaat.

4. Smeer je goed in met zonnebrand voordat je het water in springt!
In het water verbrand je namelijk een stuk sneller doordat de zonnestralen voor 10-20% weerkaatsen. Kies voor een hoge factor en uiteraard zonnebrand die water resistent is.

5. Ga met je vakantiegenoot het water in!
Ga je in een meer of in de zee zwemmen? Ga dan nooit alleen! Dus sleur je vakantiegenoot mee en spring samen het water in. Vergeet ook niet je saferswimmer mee te nemen en een opvallende badmuts op te zetten.

6. Drinken, drinken, drinken
Drink voor en na je zwemwork-out voldoende water. Is het erg warm? Houd hier dan rekening mee en drink ook voldoende tijdens je training.

7. Veiligheid staat voorop!
Tot slot, zoek ook altijd even uit of de zwemlocatie (meer of zee) veilig is voordat je het water in springt! Let op vaarroutes en bootverkeer, stroming, windrichting, diepte en temperatuur.

Fijne vakantie! 🌞

Foto: 11afotografie