Mijnzwemcoach aanwezig tijdens de BOWR in Sleeuwijk!

Zaterdag 10 september was het zo ver! Na een lange zomer voorbereiding stonden 13 fanatieke zwemmers van Mijnzwemcoach aan de start van de Biesbosch Openwater Race in Sleeuwijk. Met een watertemperatuur van 19,2 graden, behoorlijke regenbuien en dreigend onweer leek het event letterlijk in het water te vallen. Niets was minder waar, het ging gewoon door.

Om negen uur kwamen de eerste zwemmers het terrein op, gespannen gezichten, maar goed voorbereid met een duidelijke missie de kilometer vrije slag in wedstrijdverband te gaan volbrengen. Op dat moment startte de 5 kilometer van het Open Nederlands Kampioenschap. Wat is er mooier om ook daarvan mee te mogen genieten?

Na een uitgebreide briefing, het verdelen van de chips en badmutsen, een stukje bananenbrood en de nodige peptalks was het tijd om naar de voorstart te gaan. De mannen zijn als het eerste het water in gegaan. Een felle start zorgde ervoor dat zelfs de doorgewinterde triatleet verrast werd door het tempo van de medezwemmers. Geert Jan vertelde vol enthousiasme over de ervaring: ,,Het was even wennen in het buiten water, maar aan het eind kwam de slag erin!''

Laura zwom mee met de dames. Na een aantal jaar zonder zwemtrainingen was dit voor haar de vuurdoop. ,,Het was supertof om dit mee te maken. Echt, het smaakt naar meer!'' Andere deelnemer Driek: ,,Ik ben blij dat ik op sleeptouw ben genomen en ingewijd is in de wondere wereld van het openwater zwemmen!'' Zelfs voor twee meiden uit Friesland was Sleeuwijk prima te doen!

Wij, als Mijnzwemcoach, zijn vooral heel erg trots op deze zwemmers. We hopen dat, zoals Anouk aangaf, deze ervaring uiteindelijk naar meer smaakt.

Mijnzwemcoach zie je volgend jaar weer verschijnen in het openwater… ben jij daar ook bij?

Dennis, Marin en Tanja