Online trainingen – het voordeel van online begeleiding

Melissa Buijens

Online trainingen

Als internet ondernemer ben ik gek op online. Ik shop graag online (sorry winkelstraat, ik kom af en toe echt nog wel), ik werk online en leer ook graag online.

Waarom? Omdat voor mij het grootste gemak is dat het kan wanneer ik wil. En als moeder van 3 kinderen, is dat nogal een belangrijke voorwaarde. Ik train graag wanneer ik wil en ik les ook graag wanneer het mij uitkomt.

“Zo neem ik ook graag informatie tot me wanneer het mij uitkomt.”

Om beter te leren zwemmen leer ik heel wat af. Enerzijds natuurlijk van mijn trainer en de lessen. Maar anderzijds kijk ik heel veel video’s. Hoe vaak mijn trainer ook dingen uitlegt, het is soms toch prettig om iets op je gemak zelf te zien, desnoods 10x opnieuw.

Ik ben tenslotte ook geen 20 meer ;) en leren heeft soms toch iets meer tijd nodig.

Thuis vanaf de bank kijk ik regelmatig eerst techniekvideo’s. Het helpt me om het meestal net wat beter te begrijpen wat de bedoeling is en het ondersteunt bij wat mijn trainer me eerder heeft uitgelegd. Zeker in een techniekblok is een goed voorbeeld net zo belangrijk als zelf oefenen. Het geeft je richting waar je naar toe wilt.

Met het beeld in mijn hoofd ga ik de andere dag dan zwemmen. Heel soms kijk ik het zelfs nog even terug op mijn telefoon net voordat ik het water in ga 😉.

Zo kijk ik overigens niet alleen video’s vanuit de online trainingen, maar ook van mezelf. Met een onderwatercamera laat ik regelmatig mezelf filmen om later terug te kijken naar mijn techniek en verbeterpunten te kunnen zien. Heel erg leerzaam.

Soms voel ik me namelijk al helemaal een topzwemmer. Maar zijn de videobeelden iets minder ondersteunend in dat beeld 😉.
Dan was het uiteraard net een verkeerde momentopname, dat mag duidelijk zijn, toch?

Nee, ik denk dat we allemaal weleens hebben dat we soms handelingen uitvoeren waar we ons helemaal niet bewust van zijn. Dat we denken dat we bepaalde techniek onder controle hebben, maar als we het zien. Of van onszelf, of van een ander. Dat er nog ruimte voor verbetering is.

En hoe handig is het dan als je online, wanneer je maar wilt de juiste voorbeelden kunt zien en zo meer kunt leren over zwemmen? Zie een online training als een aanvulling.

Ik ben fan!

Auteur: Melissa Buyens
Blog: https://zwemblog.com

Foto credits: 11aFotografie