Virtual Open Water swims

Floor van den Nieuwenhoff

Openwater

Nu we noodgedwongen een rustige openwaterzomer hebben qua wedstrijden, willen we wel graag zwemmers en zwemsters stimuleren om zich te blijven ontwikkelen in onze puurste vorm van zwemmen! In samenwerking met Sporttijden is een concept uitgewerkt waarbij je kunt deelnemen aan virtuele races!

Hoe werkt het?

Op jouw favoriete trainingslocatie zwem je één of meerdere afstanden die bij de wedstrijd van het weekend horen. Uiteraard zwem je met smartwatch met gps, of met je telefoon met een tracker-app, zodat je resultaten te delen zijn. Ook als je voor het eerst kennismaakt met openwaterzwemmen, is dit een uitgelezen mogelijkheid om jouw resultaten te vergelijken met andere deelnemers!

We raden je aan om altijd goed voorbereid het openwater in te springen. Check de adviezen vanuit de KNZB en wees er ook van verzekerd dat jouw locatie geschikt is om te zwemmen. Probeer ook eens een andere locatie! Kijk hiervoor op de website www.zwemwater.nl.

Veelgestelde vragen

 • Wie kan er meedoen?

  Deelname aan de Virtual swims is toegankelijk voor iedereen! Of je nu net kennismaakt met open water zwemmen of jaarlijks al met grote regelmaat bij de vele openwater wedstrijden deelneemt.

 • Waar kun je meedoen?

  De virtuele wedstrijden doe je op je eigen favoriete trainingslocatie! We adviseren om de website www.zwemwater.nl of die van jouw trainingslocatie (als die er is) in de gaten te houden als het gaat om de waterkwaliteit. Zeker als het erg warm gaat worden deze zomer kunnen stilstaande wateren afgesloten worden.

 • Wat heb je nodig?

  Om deel te nemen aan de virtual swims heb je het volgende nodig:

  • een sporthorloge met GPS tracker nodig, of een tracking-app op je telefoon
  • een safer swimmer, zodat je zichtbaar bent tijdens het zwemmen (zeker op drukke locaties) en je waardevolle spullen eventueel kunt meenemen
 • Waar schrijf ik me in?

  Inschrijving loopt via de partner Sporttijden. Via de Openwater kalender zijn de evenementen terug te vinden en kun je je registreren. Hier maak je ook de keuze in welke afstand je wilt zwemmen. Na registratie krijg je binnen 24 uur alle praktische informatie toegestuurd.

Heb je vragen over dit concept? Mail dan met openwaterzwemmen@knzb.nl.