Zwemmen in de mooiste zwembaden!

Melissa Buyens

De 5 mooiste zwembaden ter wereld

Van sommige zwembaden word je al enthousiast als je ze ziet. Je kunt niet wachten om erin te duiken en te gaan zwemmen. Omgeving doet wat met je, althans met mij. Zo is in een fijne omgeving hardlopen toch heel anders dan op de lopende band. En dat geldt net zo goed voor zwemmen.

Zo wisselde ik al snel het regionale zwembad in voor het 50 meter wedstrijdbad een stukje verder. Ja, de reistijd is iets langer, maar persoonlijk vind ik de omgeving zoveel inspirerende dat dit het meer dan waard maakt.

Tijd voor een bucketlist, mijn top 5. De mooiste zwembaden ter wereld. En wat mooie zwembaden in Nederland die zeker ook de moeite waard zijn (en stuk dichterbij).

1. Bondi Icebergs Club, Sydney, Australië

Op 1 staat wat mij betreft absoluut het zwembad in Bondi Australië. Een prachtig zwembad op de klif van de zee. Ruim 100 jaar oud. Historisch en wereldberoemd. Terwijl de golven van de zee door het zwembad gaan kun je hier je banenzwemmen. Voor op de bucketlist.

Maar nu komt het ergste. Ik ben er geweest. Ik heb er gestaan. Gekeken. En weer weg gegaan. Toen ik namelijk in Australië was, was ik nog geen ‘zwemmer’. Tot begin 2019 hield ik niet van zwemmen. En dus heb ik het bekeken en gedacht, no way dat ik ga zwemmen. Tot ziens! Iedereen maakt weleens een foutje zullen we maar zeggen…. En dus staat dit zwembad terug op mijn lijst. Mocht ik ooit teruggaan naar Australië ga ik dus echt wel zwemmen op alle mooie plekken die Australië je te bieden heeft. Klik hier voor de foto's die je via google kan vinden.

2. Hotel San Alfonso del Mar. – Chili

Het zwembad dat een plekje heeft in het Guinness Book of Records. Waarom? Omdat het maar liefst 1 kilometer lang is. Dus als je toch graag in een zwembad wilt zwemmen, maar je helemaal klaar bent met al die keerpunten. Dan is dit je zwembad. Er wordt zelfs in gezeild. Helaas mag je niet overal zwemmen (in verband met de boten die er dus ook varen), maar een bijzonder zwembad is het absoluut. Je kan hier de foto's vinden van dit prachtige zwembad.

3. Chamonix Mont Blanc, Frankrijk

Iets dichterbij en prachtig tussen de bergen. Ligt in Chamonix Mont Blanc een 50 meter buitenzwembad. Over een indrukwekkend uitzicht gesproken. De bergen om je heen geven een bijzondere sfeer aan het zwembad. Wel is het buitenbad enkel geopend in de zomer. Iets om rekening mee te houden.

4. London Aquatics Centre – Engeland

Misschien niet per se het zwembad in de mooiste omgeving. Maar het 50 meter binnenzwembad in London is zeker niet minder indrukwekkend. Het wedstrijdbad van de Olympische Spelen in 2012 is open om in te trainen. En mocht je naar Londen gaan, lijkt me dat zeker de moeite waard. Gewoon voor het gevoel om eens in een olympisch bad te zwemmen. Klik hier voor de foto's.

5. Infinity zwembad bij Hotel Caruso – Italië

Tot slot een infinity (overloop) zwembad in Italië, in eigendom van Hotel Caruso aan de Amalfitaanse kust (Italiaanse regio Campania, gelegen aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento). Een verblijf kost wat, maar dan heb je ook wat. Als een balkon over de zee met 180 graden zicht over de bergen en de zee beneden je. En als je moe bent, brengt de conciërge je wat drinken. Iets om bij weg te dromen.

Mooie zwembaden in Nederland

Maar je hoeft niet altijd ver te reizen om in inspirerende zwembaden te zwemmen. Ook Nederland heeft prachtige zwembaden. Zelf reed ik ooit vanuit Brabant naar Amersfoort om daar in het nieuwe Amarena te zwemmen, of zwem ik graag in Oosterhout (Noord-Brabant) bij ‘De Warande’. Beide 50 meter zwembaden die beschikken over veel licht, wat het zwemmen gewoon heel prettig maakt.

Maar zo zijn er nog veel meer mooie 50 meter zwembaden in Nederland die fijn zijn om te gaan zwemmen.Of wat denk je van het ‘Oosterlijk zwembad’ in Rotterdam. Historisch. Uit 1932 en een rijksmonument.

Je hoeft dus niet altijd ver te reizen om te zwemmen in inspirerende zwembaden. Ook Nederland heeft genoeg mooie plekken om te zwemmen. Zowel in zwembaden, maar vergeet zeker ook ons openwater niet.

Auteur: Melissa Buyens
Blog: https://zwemblog.com